Új Anthony Grey könyvek !!! Új Anthony Grey könyvek !!! Új Anthony Grey könyvek !!!


Vérfarkas az Alpokban,  Kémjátszma a Bahamákon
Camazotz, az alvilág ura...              

Most itt vagy: Olvasói levelek


Új könyvek Elkészületben Könyvvásárlás Könyvkiadás
   
Olvasói levelek 
válaszok
anthony greyHogyan kezdett el írni?
Nyílván untam a matekórákat, és a pad rejtekében vetettem papírra els
ötleteimet. Mindez általános iskola negyedik osztályában történt meg velem elször.

Igaz, hogy egyik könyvét valami „terrorveszély” miatt nem adták ki?
Igaz, még ha hihetetlennek t
nik is. Ráadásul nem is valami politikai krimirl, hanem egy humoros könyvrl volt szó. A második öbölháború idején történt az eset. Az egyik kereskedelmi csatorna felkért, hogy írjam meg az érintett diktátor naplóját, mintha tenné ezt. Naponta küldték át nekem mail-ben az aktuális híreket én meg ezekre reagálva írtam a naplót. Sok humorral próbáltam kifigurázni az illet megalomániás, paranoiás viselkedését, és két nappal a háború befejezése után le is adtam a kéziratot (kb. 250 oldal, még most is megvan valahol). Ekkor behívtak a szerkesztségbe és nekem szegezték a kérdést, hogy vajon szerintem milyen terrorfenyegetettséget jelent a csatornára nézve, ha megjelentetik a könyvet. Mondtam, még jó hogy idben megkérdezték a dolgot, egyébként meg rültek mindig vannak mindenhol, elég csak arra gondolni, hogy egész újságokat is felgyújtanak néhány karikatúra miatt. Mondanom sem kell, hogy ezek után valahogy nem siettek kiadni a könyvet.

Jelenleg min dolgozol?
Könyvön természetesen. Meg persze van úgymond normális munkám is. szintén szólva képtelen lennék csak az írással foglalkozni. Azt csináltam jó tíz évig, és a négy fal közötti munka kezdett az agyamra menni. Úgyhogy ne csodálkozz, ha a boltban én adom neked a parizert, vagy én kötöm veled az életbiztosítást. (Ezek persze csak példák voltak). Mondjuk úgy, hogy a rendes munkám során inkognitóban vagyok.

Milyen harcmvészeti ágakat ztél?
Északi tae kwon dót, de belekóstoltam a mantis kung-fuba és a Kyokushin karatéba is.

Mi történt az els kéziratával? Kiadták?
Ha akarják, se tudták volna. Ahogy mondani szoktam, egy szemfüles kmves résen állt és befalazta a családi házunk épül tetterébe. Körülbelül tizenöt évvel késbb bukkantam rá sok más egyébbel (például hn szeretett és hiányolt PIKO vasútmodellemmel együtt) a tettér átépítése közben. A szöveg addigra már teljesen olvashatatlanná vált, de gyanítom, hogy ha olvasható, se lett volna egy remekm.

Hogyan kezd neki egy könyv megírásának?
Nagyon alaposan felkészülök rá. Általában kb. 200 oldalt írok a könyvrl, mieltt a valódi történetet elkezdem megírni. A Kobraisten bosszúja megírása eltt például napokat töltöttem a könyvtárban a Tibeto-birmán mitológiát, a különböz ázsiai törzsi hiedelmeket, a helyi küzdsportot, illetve az egyes kígyómérgek hatásmechanizmusát tanulmányozva.

Tényleg igaz, hogy minden könyvébe beleír valami olyasmit, ami megtörtént Önnel?
Ez pontosan így igaz. Ebbl aztán érdekes dolgok is kisülnek. Annak idején az „És elszabadul a pokol…” megírása után odaadtam a kéziratot a borító készítnek, hogy tudja milyen történethez is kell a borító. Elég jó viszonyban voltunk, így nyugodtan megkérdeztem tle; hogy tetszett a sztori. Erre azt felelte: „jó, jó…csak…” és itt abbahagyta az értékelést. Nagy nehezen sikerült kihúzni belle, hogy a történet tetszik, csak van egy olyan rész, ami túl hihetetlenül, azaz életszertlenül hangzik. Én meg azt mondtam neki: Igazad van, de képzeld, éppen ez az, ami valóban megtörtént velem méghozzá nem is így, hanem még ennél is hihetetlenebb módon, csak azt már tényleg nem akartam megírni, mert azt mindenki túlzásnak találná.

Miért épp az Anthony Grey nevet választotta?
Antal a második keresztnevem, a Grey meg azért, mert a történeteimben (ahogy az életben sem) nem csak fekete illetve fehér figurák vannak. Vagyis nincsenek csak jó vagy csak rossz emberek, mindenkiben ott van mindkett. Én sem vagyok kivétel, mondhatni több énem van. Márpedig ha egy szivárványszín búgócsigát megpörgetünk, akkor pontosan szürkét, azaz grey-t fogunk látni.

Használtad valaha az utcán a küzdsport tudásodat?
Igen elfordult néhányszor, de az nagyon régen volt és csak akkor, amikor már nem volt más választásom. Alapesetben, ha kapnék egy pofont az utcán, azt valószínleg nem adnám vissza. Ott, azokban az esetekben ennél többrl volt szó. Manapság már inkább kitérek az erszak ell. Hú bocs, most jut eszembe, két éve történt egy ilyen, de akkor három kötekedrl volt szó, akikkel képtelenség volt értelmesen beszélni. 

anthony greyMost is szoktál edzeni?
Igen, de nem egyesületben csak otthon. De gondolkozom, hogy eljárjak valamilyen harcmvészeti klubba.

Most is Budapesten lakik?
Igen. A XV. Kerület egyik kertvárosi részén.

Szereted az állatokat?
Igen. Kb. két éve van is egy aranyos kutyusom.webáruház

anthony grey klub

Támogatott böngészk: Mozilla Firefox, Google Chrome

Copyright ©Anthony Grey 2012
Design by bfabry.